Natječaj

Search form

Aplikacije u satelitskoj navigaciji – Galileo

Referenca: 
H2020-Galileo-2015-1
Datum objave: 
04.11.2014.
Datum završetka natječaja: 
08.04.2015.
Status: 
Program: 
Budžet: 
25.000.0000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Natječaj je otvoren s ciljem razvoja novih inovativnih aplikacija za satelitsku navigaciju u svim sektorima, oslobađanja potencijala razvijenih aplikacija kroz međunarodnu suradnju te razvijanja inovativnih aplikacija s komercijalnim potencijalom gdje ključnu ulogu imaju mala i srednja poduzeća. 

U sklopu natječaja financiraju se tri područja:

1. EGNSS aplikacije (GALILEO-1-2015) 

Projektni prijedlozi trebaju imati za cilj razvoj novih inovativnih aplikacija. Tema aplikacije može biti bilo koji tržišni segment kao što su: promet (cestovni, željeznički, pomorski, zrakoplovni), visoka preciznost za geodete, usluge na temelju lokacije (LBS), poljoprivreda, hitna služba itd. Razvoj aplikacije treba promatrati u širem kontekstu – to uključuje i razvoj, adaptaciju i/ili integraciju novog softvera, hardvera, usluga, skupova podataka. Korištenje EGNOS i Galileo usluga je ključni prioritet za ovaj projekt. 

2. EGNSS aplikacije temeljene na malom i srednjem poduzetništvu (GALILEO-2-2015) 

Ovaj natječaj će istražiti nove aplikacije u tržišnim sektorima i poslovnim modelima u svim područjima primjene. Prijedlozi trebaju biti usmjereni na razvoj sofisticiranih, inovativnih aplikacija, kao što su LBS proizvodi, studije izvedivosti i tržišni testovi. Kao i u prethodnom natječaju, razvoj aplikacije treba promatrati u širem kontekstu – to uključuje i razvoj, adaptaciju i/ili integraciju novog softvera, hardvera, usluga i skupova podataka. Najveća podrška će se dati razvoju tehnološkog napretka u održive proizvode sa stvarnim komercijalnim potencijalom, koji se smatraju ključnim igračima za inovacije u ovom području, igraju ključnu ulogu, s obzirom na svoju fleksibilnost i prilagodljivost. 

3. Objavljivanje potencijala aplikacija EGNSS-a kroz međunarodnu suradnju (GALILEO-3-2015) 

Iako je Galileo europski program, ima snažnu međunarodnu dimenziju. Aplikacija u području međunarodne suradnje je bitan element jer olakšava prodor na nova tržišta i jačanje europske pozicije u svijetu. 

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip6.37 MB