Natječaj

Search form

CIP-EIP Klasteri i poduzetništvo kao podrška rastućim industrijama

Referenca: 
64-G-ENT-CIP-13-C-N04C02
Datum objave: 
07.03.2013.
Datum završetka natječaja: 
17.10.2013.
Status: 
Budžet: 
4.250.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Cilj:

Cilj ovog poziva je pomoći regijama u korištenju klastera kao platforme za promicanje poduzetništva u cilju poticanja razvoja u nastajanju industrije. Glavni cilj je olakšati preoblikovanje vrijednosti postojećih industrijskih lanaca i/ili za stvaranje novih vrijednosti oslanjanjem (1) na moć transformacije tehnologija, usluga i inovacije, (2) na sve oblike kreativnosti koja bi stimulirala inovacije, i / ili (3) na potencijal učinkovitosti resursa i koncepciju "kružno gospodarstvo", što će dovesti do robusnog i otpornog industrijskog krajolika.

Prijavitelji:

Pozivaju se sve zainteresirane regionalne organizacije da za početak predaju kratku verziju svoje vizije kako promovirati poduzetništvo u regijama koristeći klastere kao platforme s naglaskom na podupiranje razvoja rastućih industrija. Prvi dio dokumentacije (Concept Note) treba biti poslan do 17. travnja 2013. „Pobjednici“ prvog kruga natječaja bit će pozvani da predaju potpuni prijedlog (Full Application Form) do 22. kolovoza 2013 s naglaskom na sistemski pristup koji bi trebao preoblikovati postojeće industrijske lance vrijednosti i/ili za stvaranje nove vrijednosti čime se potiče gospodarski rast i zapošljavanje.
Prijaviti se mogu: tijela državne uprave izuzev Vlade i ministarstava, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, mala i srednja poduzeća, velika poduzeća, udruge, udruge poslodavaca, sindikati, zadruge, razvojne agencije, poduzetnički inkubatori, klasteri, ustanove.

Sufinanciranje:

Razina EU sufinanciranja je 95 %, a maksimalni iznos po projektu je 708.333,00 €

Poveznica: https://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/call_CIP?callIden...