Natječaj

Search form

Dokaz koncepta Europskog istraživačkog vijeća (ERC)

Referenca: 
ERC-2015-PoC
Datum objave: 
07.11.2014.
Datum završetka natječaja: 
01.10.2015.
Status: 
Program: 
Budžet: 
20.000.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Europsko istraživačko vijeće (ERC) osnovano je od strane Europske komisije u skladu sa odredbama programa Horizon 2020 i to kao sredstvo za provedbu prioriteta Izvrsna znanost. Programom rada ERC-a za 2015. godinu utvrđeni su ciljevi i načela financiranja, a cilj ovog natječaja je dokazivanje koncepta ERC potpora kako bi se povećala vrijednost izvrsnosti u istraživanjima koja su financirana iz ERC fondova. Inovacije mogu biti komercijalizirane kroz licence za nove ili postojeće tvrtke ili pomoću venture financiranja start-up tvrtki, ovisno o vrsti ideje/inovacije. Dokaz koncepta potpora u ponudi su samo za glavne istraživače čiji su prijedlozi značajni za mogućnost da im ERC financira istraživanja. Maksimalno sufinanciranje iznosi 150.000 eura u razdoblju od 18 mjeseci. 
Europsko istraživačko vijeće očekuje da bi dokaz koncepta trebao biti izvršen u roku od 12 mjeseci, međutim pošto neki projekti zahtijevaju više vremena za pripremu, stavljen je rok od 18 mjeseci. S obzirom na tu fleksibilnost daljnje produljivanje roka se odobrava samo u iznimnim situacijama. Ukupna razina financiranja će se ocjenjivati tijekom evaluacije projekta. 
Financiranje projekta mora biti u potpunosti opravdano i isplanirano od strane glavnog istraživača kroz procjenu stvarnih troškova predloženih aktivnosti.

Financiranje troškova prihvatljivo je do 100% za prihvatljive direktne troškove i 25% za prihvatljive indirektne troškove.

Izvor: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunitie...

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip6.71 MB