Natječaj

Search form

Erasmus intenzivni jezični tečajevi (EILC)

Referenca: 
EAC/S07/12
Datum završetka natječaja: 
01.02.2013.
Status: 
Budžet: 
N/A
Kratak opis natječaja: 

Erasmus intenzivni jezični tečajevi (EILC) specijalizirani su tečajevi manje poznatih i podučavanih jezika. Organiziraju se u zemljama u kojima ih visoka učilišta koriste kao jezik na kojem se održava nastava. Engleski, njemački, francuski, i španjolski (kastiljanski) nisu formalno valjani za Erasmus intenzivne jezične tečajeve (EILC).
Erasmus intenzivni jezični tečajevi (EILC) održavaju se u sljedećim zemljama iz formalno prihvatljivih jezika navedenih u zagradama: Belgija (nizozemski), Bugarska (bugarski), Hrvatska (hrvatski), Cipar (grčki), Češka Republika (češki), Danska (danski), Estonija (estonski), Finska (finski i švedski), Grčka (grčki), Mađarska (mađarski), Island (islandski), Italija (talijanski), Latvija (latvijski), Litva (litavski), Malta (malteški), Nizozemska (nizozemski), Norveška (norveški), Poljska (poljski), Portugal (portugalski), Rumunjska (rumunjski), Slovačka (slovački), Slovenija (slovenski), Španjolska (katalonski, valencijski, baskijski i galicijski), Švedska (švedski), Švicarska (talijanski) i Turska (turski).
Studentima koji navedene zemlje posjećuju u svrhu studijskog boravka i stručne prakse, Erasmus intenzivni jezični tečajevi (EILC) omogućavaju učenje predmetnog jezika od dva do šest tjedana (ukupno najmanje 60 nastavnih sati i najmanje 15 nastavnih sati tjedno) u cilju pripreme za razdoblje mobilnosti u sklopu programa Erasmus.
Dodatnu financijsku potporu za mobilnost Erasmus studenata koji sudjeluju u Erasmus intenzivnim jezičnim tečajevima (EILC) može dodijeliti i isplatiti visoko učilište koje šalje studente. Erasmus studentima za sudjelovanje u Erasmus intenzivnom jezičnom tečaju (EILC) ne smije se naplatiti naknada. Međutim, naknade se smiju naplatiti za izlete i slična događanja koja su izborna, kao i za ostalo što se obično naplaćuje Erasmus studentima.
Odabir ustanova koje će organizirati Erasmus intenzivne jezične tečajeve (EILC) provodi nacionalna agencija zemlje u kojoj će se organizirati tečaj.
Studenti se za sudjelovanje na Erasmus intenzivnom jezičnom tečaju (EILC) prijavljuju preko svoje matične ustanove. Comenius i Grundtvig asistenti prijavljuju se izravno ustanovama domaćinima tečajeva. Odabir studenata za Erasmus intenzivne jezične tečajeve (EILC) zajednička je odgovornost ustanova koje organiziraju tečajeve i nacionalnih agencija zemlje domaćina.
Nakon što ih se odabere za razdoblje mobilnosti, studenti s posebnim potrebama mogu se prijaviti za dodatnu financijsku potporu.
Mogu se prijaviti: visoka učilišta, nositelji Erasmus sveučilišne povelje i ostale organizacije specijalizirane za jezično usavršavanje. Prijave se podnose nadležnoj nacionalnoj agenciji u ime prijavitelja.