Natječaj

Search form

ERASMUS+, KA3 - Poslovna partnerstva u strukovnom obrazovanju, osposobljavanju i naukovanju na temelju rada

Referenca: 
EACEA 40/2016
Datum objave: 
18.10.2016.
Datum završetka natječaja: 
17.01.2017.
Status: 
Program: 
Regija: 
Budžet: 
6.000.000,00 eura
Kratak opis natječaja: 
Erasmus+ je nova, poboljšana verzija Erasmus programa koji je namijenjen za razmjenu studenata. Obuhvaća sve europske i međunarodne programe kojima uključuje obrazovanje, edukaciju, programe za mlade i po prvi put unutar svojih aktivnosti uključuje i sportske programe.

Cilj programa je premostiti jaz između područja obrazovanja i poslovanja, unaprijediti važnost obrazovanja i osposobljavanja za potrebe tržišta rada i povećat izvrsnost te podnošenje prijedloga za poslovna partnerstva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (VET) radi razvijanja obrazovanja na temelju rada. To se misli postići putem poboljšanja kvalitete obrazovanja i naukovanja na temelju rada promicanjem partnerstava koja uključuju tvrtke, pružatelje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, druge bitne dionike i posredničke organizacije kako bi se razvili relevantniji, sistematičniji i održiviji pristupi prijenosom znanja i učenjem na temelju ustaljenih modela i praksa.

Financijska potpora je podijeljena u dvije grupe, za grupu 1 je predviđena potpora od ukupno 4,5 milijuna eura, dok je za grupu 2 predviđeno ukupno 1,5 milijuna eura (maksimalno do 15 projekata u okviru grupe 1 i do 5 projekata u okviru grupe 2).

Iznos financijske potpore:

  • minimalni iznos financijske potpore: 250.000,00 eura;
  • maksimalni iznos financijske potpore: 350.000,00 eura.

Dokumenti: 
AttachmentSize
ERASMUS+ 18.10.zip3.14 MB