eTwinning stručna usavršavanja

Search form

eTwinning stručna usavršavanja

Trajanje: 
Studeni i prosinac 2015.
Mjesto: 
Zagrebačka IX. gimnazija, Dobojska ulica 12, Zagreb
Kratki opis: 

Tečajevi eTwinning prilagođeni su različitim razinama iskustva korisnika na eTwinningu. Svi tečajevi bit će organizirani po metodi kombiniranog učenja, tj. radionice i webinara čiji će sadržaj biti povezan. Radionice u sklopu tečajeva odvijat će se u Učionici budućnosti u zagrebačkoj IX. gimnaziji. 

Prvi na rasporedu je tečaj "Prvi koraci u eTwinningu" za nedavno registrirane korisnike ili djelatnike vrtića i škola koji se žele uključiti u eTwinning zajednicu. Tijekom tečaja bit će govora o mogućnostima eTwinninga za umrežavanje s kolegama iz Europe, stručno usavršavanje i provedba virtualnih projekata u nastavi. Prvi dio tečaja je webinar koji će se održati 12. studenoga u 20:00 sati. Slijedi radionica u IX. gimnaziji, Dobojska 12, 16. studenoga početkom u 15:00 sati. 

Slijedi tečaj pod nazivom "Suradnički alati u eTwinning projektima" za naprednije korisnike s iskustvom u provedbi eTwinning projekata. Na tečaju će biti riječi o Today's meet, Tricider i ostalim alatima koje možete koristiti za suradnju s partnerima. Ovaj tečaj će započeti s radionicom, 30. studenoga u 15:00 sati u IX. gimnaziji, Dobojska 12, a drugi dio je webinar planiran 2. prosinca u 20:00 sati. 

Treći tečaj namijenjen je strukovnim školama - nedavno registriranim eTwinnerima ili djelatnicima strukovnih škola koji se žele uključiti u eTwinning. Tijekom tečaja saznat ćete kako iskoristiti mogućnosti eTwinninga u strukovnoj nastavi. Prvi dio tečaja je webinar koji će se održati 2. prosinca u 19:00 sati. Slijedi radionica u IX. gimnaziji, Dobojska 12, 3. prosinca s početkom u 15:00 sati. Za kraj će se održati predblagdanski TeachMeet webinar pod nazivom "Quality label". Radi se o prvom u nizu virtualnih okupljanja eTwinnera koji su za svoje projekte dobili europsku oznaku kvalitete. Prvi webinar je planiran 18. prosinca u 20:00 sati.

Svi sudionici dobit će potvrde o sudjelovanju.