Natječaj

Search form

FOND ZA TURIZAM - Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa "Fond za razvoj turizma u 2013."

Datum objave: 
03.10.2013.
Datum završetka natječaja: 
04.11.2013.
Status: 
Sektor: 
Regija: 
Podaci o ugovarateljskom tijelu: 
Kratak opis natječaja: 
Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa Fond za razvoj turizma u 2013. godini.
Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava iz Fonda za razvoj turizma - razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove. 

Iz sredstava Fonda za razvoj turizma financirati će se sljedeća područja: 

  • Poticanje razvoja javne infrastrukture
  • Očuvanje turističke resursne osnove - turistička atrakcija 
Sredstva su namijenjena za: 

  • Izradu projektne dokumentacije
  • Pripremu ostale natječajne dokumentacije koja nedostaje investicijskom projektu javne turističke infrastrukture, a neophodna je za kandidiranje projekata za korištenje sredstava iz Strukturnih fondova Europske unije 
  • Investicije: izgradnja, uređenje i obnova javne infrastrukture 
Prihvatljivi prijavitelji: 

  • Pravne osobe - jedinice lokalne i područne/regionalne samouprave, trgovačka društva u njihovom ili državnom vlasništvu, turističke zajednice, javne ustanove nacionalnih parkova i parkova prirode
Ministarstvo sufinancira do 80% opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa ili projekta. 
Minimalan iznos odobrene potpore je 100.000,00 kn, a maksimalan iznos po pojedinom korisniku, odnosno projektu/programu nije ograničen osim za trgovačka društva. 
Ukupna vrijednost projekta koji se kandidira za korištenje sredstava iz fondova EU, ne smije biti manja od 7.500.000,00 kn. 

Javni poziv otvoren je do 4.11.2013. godine. 

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip416.84 KB