Natječaj

Search form

FP7 - Marie Curie career integration grants (CIG)

Referenca: 
FP7-PEOPLE-2013-CIG
Datum objave: 
18.10.2012.
Datum završetka natječaja: 
18.09.2013.
Status: 
Budžet: 
40.000.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Ova akcija je nasljednik prethodnih „Povratničkih darovnica“ - Reintegration Grants (European Reintegration Grant i International Reintegration Grant) te je po prvi puta predstavljena u radnom programu PEOPLE programa 2011. godine. Njen cilj je jačanje Europskog istraživačkog prostora putem pružanja podrške istraživačima da osnaže svoju poziciju u zemlji članici ili pridruženoj članici nakon određenog perioda mobilnosti.

Cilj:

Ova akcija je osmišljena za istraživače kojima je ponuđeno stabilno, tj. stalno radno mjesto i koji žele razvijati svoju karijeru u Europi. Ovaj financijski mehanizam nastoji značajno poboljšati izglede za trajnu integraciju istraživača koji nakon perioda mobilnosti dobivaju stalno radno mjesto u Europi.

Mogu se prijaviti:

istraživači iz MS/AC koji su završili doktorski studij ili imaju najmanje 4 godine istraživačkog iskustva, a bavili su se istraživanjem u trećoj zemlji barem 3 godine u odnosu na dan zatvaranja natječaja. Za ovaj grant apliciraju istraživač i već unaprijed odabrana institucija koja je smještena u MS/AC, a koja ima namjeru zaposliti tog istraživača na dulji period. Istraživači mogu biti bilo koje nacionalnosti.
Područja istraživanja koja će dobiti potporu: dobrodošli su projekti iz svih područja znanstvenog i tehnološkog istraživanja koji su od interesa za Europsku zajednicu.

Stipendija financira:

Donacija je „flat-rate“ kontribucija troškovima projekta i iznosi 25.000,00 € godišnje ovisno o
trajanju projekta (2-4 godine). Prihvatljivi troškovi povezani s implementacijom projekta su:

• Plaća istraživača (djelomično)
• Plaća pomoćnika na projektu
• Oprema
• Troškovi putovanja
• Overheads (fiksni, režijski troškovi)
• Troškovi menadžmenta
• Potrošni materijal

Kako se prijaviti?

Natječaji za ovu stipendiju objavljuju se na Participants portalu: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/people