Natječaj

Search form

i2i Audiovisual

Referenca: 
EACEA/34/2012
Datum objave: 
25.10.2012.
Datum završetka natječaja: 
07.06.2013.
Status: 
Program: 
Sektor: 
Budžet: 
50.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Ova inicijativa namijenjena je nezavisnim europskim audiovizualnim tvrtkama koje prikupljaju sredstva od banaka ili drugih financijskih institucija. Potpora "i2i" je raspoloživa za: subvencioniranje troškova koji se tiču polica osiguranja, dovršenje jamstava, financijske troškove vezane uz bankovni kredit ili zatražene od financijera.
Pristup financiranju omogućen je kroz modularnu potporu financijskim troškovima povezanim s produkcijom za sljedeće kategorije:
Modul 1 - Potpora za troškove osiguranja (cilj ovog modula je sufinanciranje troškova osiguravajućih polica subvencioniranjem dijela obaveznih premija, i time olakšavanje pristupa sredstvima financiranja kreditnih i drugih financijskih institucija)
Modul 2 - Potpora za trošak garancije završetka (cilj ovog modula je sufinanciranje troškova garancije završetka, i time olakšavanje pristupa sredstvima financiranja kreditnih i drugih financijskih institucija)
Modul 3 - Potpora za financijske troškove vezane uz bankovni kredit ili zatražene od financijera (cilj ovog modula je smanjivanje financijskih troškova povezanih sa kreditno-financijskim ustanovama; iznos subvencije će se računati u skladu sa uvjetima u kreditno-financijskom aranžmanu i procijenjenim prihvatljivim financijskim troškovima).
Sufinanciranje EU ograničeno je na 50% (ili 60% za zemlje sa niskim audiovizualnim kapacitetom). Sufinanciranje je u iznosu od 5.000,00 do 50.000,00 eura, a ukupni zbroj odobrenih sredstava za više prijava po različitim modulima ne može premašivati 50.000,00 eura.
Projekti mogu trajati maksimalno 30 mjeseci.
Natječaj je namijenjen malim i srednjim poduzećima.
Izvor: http://ec.europa.eu/culture/media/fundings/independent-producers/i2i-aud...