Natječaj

Search form

Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2015. godinu

Datum objave: 
08.09.2015.
Datum završetka natječaja: 
31.12.2015.
Status: 
Regija: 
Budžet: 
150.000.000,00 kn
Kratak opis natječaja: 

Cilj ovog poziva sufinanciranje je provedbe projekata Europske unije na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za programska razdoblja 2007.-2013. godine i 2014.-2020. godine.

Prihvatljivi prijavitelji: 

Prihvatljivi korisnici bespovratnih sredstava jedinice su lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. 

Prihvatljive aktivnosti: 

Prihvatljiva područja sufinanciranja sredstvima Fonda sva su područja navedena u okviru programskih dokumenata za korištenje sredstava strukturnih instrumenata Europske unije u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2007.-2013. godine te u okviru programa za korištenje sredstava europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2014.-2020. godine. 

Iznos sufinanciranja: 

Minimalna vrijednost zahtjeva za dodjelu sredstava po pojedinačnom projektu putem Fonda ne smije biti manja od 75.000,00 kn dok maksimalna vrijednost može iznositi 7.500.000,00 kn. 

Stopa sufinanciranja: 

Udio sredstava Fonda u sufinanciranju učešća korisnika u provedbi projekata Europske unije određuje se prema indeksu razvijenosti jedinice lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave prema mjestu ulaganja za koja se dodjeljuju sredstva. Za korisnike jedinica lokalne samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne samouprave ili ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne samouprave, udjel u sufinanciranju učešća korisnika iz sredstava Fonda iznosit će: 

  • 90% za projekt s područja I. skupine jedinica lokalne samouprave,
  • 80% za projekt s područja II. skupine jedinica lokalne samouprave, 
  • 70% za projekt s područja III. skupine jedinica lokalne samouprave, 
  • 60% za projekt s područja IV. skupine jedinica lokalne samouprave,
  • 50% za projekt s područja V. skupine jedinica lokalne samouprave, osim Grada Zagreba. 
Za korisnike jedinica područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica područne (regionalne) samouprave ili ustanove čiji su osnivači jedinice područne (regionalne) samouprave, udjel u sufinanciranju učešća korisnika iz sredstava Fonda iznosit će: 

  • 80% za projekt s područja I. skupine jedinica područne (regionalne) samouprave, 
  • 60% za projekt s područja II. skupine jedinica područne (regionalne) samouprave,
  • 50% za projekt s područja III. skupine jedinica područne (regionalne) samouprave, 
  • 40% za projekt s područja IV. skupine jedinica područne (regionalne) samouprave i Grad Zagreb. 
Prijave:

Zaprimanje zahtjeva započeti će od 14. rujna 2015. godine.

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip1 MB