Natječaj

Search form

Jean Monnet centri izvrsnosti

Referenca: 
EAC/S07/12
Datum završetka natječaja: 
15.02.2013.
Status: 
Budžet: 
75.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Jean Monnet centri izvrsnosti su jasno označeni instituti ili strukture specijalizirane za proučavanje europskih integracija. Okupljaju znanstvene, ljudske i dokumentacijske resurse koji se odnose na proučavanje europskih integracija na visokom učilištu(ima) koje sudjeluje u aktivnosti. Jean Monnet centri izvrsnosti se mogu utemeljiti na jednom određenom visokom učilištu ili se mogu organizirati u okviru suradnje nekoliko visokih učilišta koja se nalaze u istome gradu ili regiji. Sveučilište(a) trebaju imenovati Jean Monnet katedru koja preuzima akademsku odgovornost za centar izvrsnosti. Dakle, prijavu za Jean Monnet centar izvrsnosti mogu podnijeti samo ustanove kojima je u okviru prethodnih poziva za podnošenje prijava već dodijeljena potpora za Jean Monnet katedru.
Visoka učilišta koja imaju Jean Monnet centar izvrsnosti, smiju podnijeti prijavu za novi centar, no prije podnošenja nove prijave trebaju pričekati jednu akademsku godinu od okončanja prethodnoga ugovornoga razdoblja.
Visoko učilište može primati potporu za samo jedan Jean Monnet centar izvrsnosti.
Nositelji trogodišnjih ugovora za Jean Monnet centre, katedre i module (dodjeljuje se od 2010.) moraju čekati da prođe jedna akademska godina nakon isteka prethodnog ugovornog razdoblja prije podnošenja nove prijave.
Mogu se prijaviti: visoka učilišta iz cijeloga svijeta.
Centralizirana aktivnost. Prijava se podnosi Izvršnoj agenciji EK.
Najveća financijska potpora EU iznosi 75%.