Natječaj

Search form

Klaster program izvrsnosti

Referenca: 
COS-CLUSTER-2014-3-04-02-1
Datum objave: 
13.05.2015.
Datum završetka natječaja: 
16.06.2015.
Status: 
Program: 
Regija: 
Budžet: 
1.250.000 €
Kratak opis natječaja: 

Područje djelovanja: 

Cilj ovog poziva je promovirati klaster izvrsnosti u zemljama Europske unije za dobrobit europskih malih i srednjih poduzeća uključenih u klastere. Ova akcija će pomoći klasterskim organizacijama, poslovnim mrežama i njihovim menadžerima za pružanje kvalitetne usluge za mala i srednja poduzeća u različitim područjima, uključujući i pristup na stranim tržištima. Zainteresirane klasterske organizacije i poslovne mreže trebaju biti angažirane za strateško industrijsku suradnju po zajedničkom lancu vrijednosti ili na transnacionalnom projektu u svakom proizvodnom ili uslužnom sektoru, te se suočavaju s nekim zajedničkim izazovima poput: 

  • Poboljšanje svoje prakse upravljanja, kao i njihove tržišne/konkurentne prednosti ili vrijednosti lanca analitičke sposobnosti,
  • Osiguranje kvalitetne usluge svojim malim i srednjim poduzećima, posebno za integraciju kreativnosti u svoje poslovanje, olakšavanje internacionalizacije malih i srednjih poduzeća.
Specifični izazov: 

Opći cilj ovog poziva za podnošenje prijedloga je jačanje klastera izvrsnosti upravljanja u EU kao način da se osigura više profesionalne poslovne usluge za mala i srednja poduzeća kroz europske klastere, čime će se doprinijeti razvoju više svjetske klase klastera u EU. 

Očekivani učinak:

  • Širenje rezultata projekta, tako da su ostale lokalne klasterske organizacije i poslovne mreže svijesne prednosti izvrsnosti pristupa upravljanju klastera,
  • Razvoj mjerljivih indikatora za procjenu utjecaja na rad na projektu u klasterskim organizacijama, 
  • Izvješće o radu klastera izvrsnosti nakon završetka projekta koji na lokalnoj, regionalnoj ili europskoj razini mogu koristiti potporu budućih aktivnosti u ovom području.
Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip1.88 MB