Natječaj

Search form

Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.

Datum objave: 
14.06.2017.
Datum završetka natječaja: 
21.07.2017.
Status: 
Regija: 
Kratak opis natječaja: 
Ovom operacijom osigurava se financiranje troškova rada pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za pružanje potpore učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama te povećanje njihove socijalne uključenosti i integracije.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave.

U sklopu ovog Poziva sufinanciranje projekata od strane prijavitelja i/ili partnera je obavezno, a stope sufinanciranja određene su sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti. 

Okvirni maksimalni iznosi:

  • do 8.000.000,00 kn za sve osnivače osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti) izuzev gradova i županija navedenih u točkama 2. i 3;
  • do 10.000.000,00 kn za Osječko-baranjsku, Splitsko-dalmatinsku, Primorsko-goransku, Međimursku i Zagrebačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku, Krapinsko-zagorsku, Sisačko-moslavačku, Varaždinsku i Vukovarsko-srijemsku županiju te za gradove Osijek, Rijeku, Split i Veliku Goricu kao osnivače osnovnih i srednjih škola;
  • do 20.000.000,00 kn za Grad Zagreb kao osnivača osnovnih i srednjih škola.