Natječaj

Search form

Podrška provedbi i skaliranju dobrih praksi u području integrirane skrbi, prevenciji krhkosti, poštivanju medicinskih planova i dobnih zajednica

Referenca: 
HP-PJ-2015
Datum objave: 
05.06.2015.
Datum završetka natječaja: 
15.09.2015.
Status: 
Program: 
Sektor: 
Budžet: 
2.500.000 €
Kratak opis natječaja: 

Prihvatljivi prijavitelji:
 

  • Javne institucije,
  • Javna sektorska tijela,
  • Zdravstvene i istraživačke organizacije, 
  • Sveučilišta 
  • Obrazovne institucije 
Specifični izazov:
 
Cilj ove akcije je rad na preliminarnim rezultatima partnerstva u područjima integrirane skrbi, prevencije krhkosti, pridržavanju zdravstvenih planova i dobne zajednice. Ova akcija će olakšati provedbu i skaliranje dobre prakse na lokalnoj, regionalnoj ili državnoj razini ili razmjenu dobre prakse između država članica, podršku potencijala inovacije u zdravstvenoj i socijalnoj skrbi poticanjem integracije zdravlja i njegu te isticanje samostalnog života i sudjelovanje u zajednici. Rezultati ove akcije trebaju pokazati prednosti prema zdravlju i u području socijalne skrbi koji omogućuje starijim osobama da ostanu aktivni i zdravi duže vrijeme, kao i pružanje učinkovite njege i liječenja kada je to potrebno. Rezultati će također doprinijeti informiranom odlučivanju na europskoj razini. Ovaj akcija jedna je od ključnih inicijativa strategije Europa 2020 za pametan, održiv i uključiv rast. 

Područje djelovanja: 

Aktivnosti koje je potrebno uključiti su sljedeće: 

  • Utvrđivanje mjerila s naglaskom na uspješnim lokalnim intervencijama s visokim potencijalom prenosivosti,
  • Potpora twinning aktivnostima, treniranju i/ili skaliranju identificiranih dobrih praksa na: integrirajuće zdravstvo i socijalnu skrb u postavkama zajednice.
Stopa sufinanciranja: 

Maksimalni intenzitet potpore iznosi 60% od ukupno prihvatljivih troškova.

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip2.98 MB