Natječaj

Search form

Potpora međunarodnim fondovima za koprodukciju

Referenca: 
EACEA 43/2014
Datum objave: 
22.12.2014.
Datum završetka natječaja: 
12.03.2015.
Status: 
Sektor: 
Budžet: 
1.500.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Natječaj je otvoren s ciljem povećanja sposobnosti audiovizualnih stručnjaka za razvoj europskih audiovizualnih djela s potencijalom optjecaja u Uniji i izvan nje te za omogućivanje europske i internacionalne koprodukcije uključujući televizijske kuće. Potprogramom MEDIA se pruža potpora za aktivnosti kojima se pomaže europskim i međunarodnim koprodukcijskim partnerima da ostvare i/ili pruže neizravnu potporu za audiovizualna djela koja se produciraju iz međunarodnih fondova potpore za koprodukciju s temeljem u zemlji koja sudjeluje u Programu. 

Prihvatljivi prijavitelji:

Podnositelj projektnog prijedloga mora biti koprodukcijski fond koji je pravno osnovan i aktivan barem 12 mjeseci, a njegova je glavna djelatnost pružanje potpore međunarodnim koprodukcijama. 

Prihvatljive aktivnosti:

Prihvatljiva djelatnost koprodukcijskog fonda, uključujući pružanje financijske potpore prihvatljivim trećim stranama za prihvatljive projekte u skladu sa sljedećim kriterijima: 

  • Produkcija igranih, animiranih i dokumentarnih filmova minimalnog trajanja 60 minuta namijenjenih primarno za prikazivanje u kinodvoranama
  • Provedba konkretne distribucijske strategije s ciljem bolje cirkulacije djela za koja se prima potpora
Film bi trebalo distribuirati na barem trima područjima, od kojih barem jedno sudjeluje u potprogramu MEDIA, i barem je jedno treća zemlja. 

Iznos sufinanciranja:

Maksimalan iznos sufinanciranja po odabranom projektu iznosi 400.000,00 eura.

Stopa sufinanciranja:

Maksimalna stopa sufinanciranja je 80% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip2.89 MB