Natječaj

Search form

Potpora transnacionalnih projekata za pravosudne obuke koje pokrivaju građansko pravo, kazneno pravo, temeljna prava i borbu protiv terorizma i radikalizacije

Referenca: 
JUST/2015/JTRA/AG/EJTR
Datum objave: 
02.09.2015.
Datum završetka natječaja: 
16.11.2015.
Status: 
Regija: 
Kratak opis natječaja: 


Cilj ovog poziva je pridonijeti učinkovitoji koherentnoj primjeni prava EU, poglavito u područjima građanskog prava, kaznenog prava i temeljnih prava i uzajamnog povjerenja između pravnih praktičara. 

Prihvatljivi prijavitelji:

Članovi pravosuđa i pravosudnog osoblja, odnosno suci, tužitelji i sudski službenici, kao i druge pravne prakse povezane s pravosuđem, kao što su odvjetnici, javni bilježnici, ovršitelji, probacijskih službenici, posrednici, sudski tumači i prevoditelji, koji su uključeni u primjenu relevantnih instrumenata.


Prihvatljive aktivnosti:

  • Organizacija interaktivnih, praktično orijentiranih aktivnosti na snazi grupne obuke;
  • Multilateralne razmjene između pravnih praktičara (osim sudaca i tužitelja)
  • Stvaranje sadržaja treninga po mjeri
  • Alati za pružatelje obuke (na primjer: alati za podržavanje organizacije osposobljavanja u drugim državama članicama)
Prihvatljivi troškovi:

Indikativni proračun dostupan u sklopu ovog poziva za dostavu prijedloga je 5 500 eura. Indikativni proračun dostupan pod prioritetima "Sudski aspekti borbe protiv terorizma i organiziranog kriminala" i "Prevencija radikalizacije u pritvoru" je 1 000 500 eura. Indikativni proračun dostupan pod drugim prioritetima pravosudnog treninga je 4 000 000 eura.

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumenti.zip2.9 MB