Natječaj

Search form

Potpora za transnacionalnu distribuciju europskih filmova – program selektivne potpore za kinematografe

Referenca: 
EACEA/13/2015
Datum objave: 
14.10.2015.
Datum završetka natječaja: 
01.12.2015.
Status: 
Sektor: 
Budžet: 
9.000.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Natječaj je otvoren s ciljem potpore kinematografskoj distribuciji primjenom transnacionalnog marketinga, brandiranja, distribucije i izlaganja audiovizualnih djela. U okviru natječaja, potpore će se dodijeliti za distribuciju nenacionalnih europskih filmova u kinima i na svim drugim platformama te za međunarodne prodajne aktivnosti, prije svega titlovanje, sinkroniziranje i zvučni opis audiovizualnih djela. 

Prihvatljivi prijavitelji: 

Na natječaj se mogu prijaviti europski kinematografski distributeri uključeni u komercijalnu aktivnost namijenjenu kako bi film približila široj publici u svrhu iskorištavanja filma u kinima i čije aktivnosti pridonose ostvarenju gore navedenih ciljeva. Moraju biti osnovani u jednoj od država prihvatljivih za sudjelovanje u potprogramu MEDIA te moraju biti u izravnom ili većinskom vlasništvu državljana prihvatljivih zemalja. 

Prihvatljive aktivnosti: 

U okviru natječaja financiraju se kampanje za distribuciju nenacionalnih europskih filmova koje su postavljene kao dio prihvatljive grupacije od najmanje 7 distributera koje koordinira prodajni zastupnik filma. Također, film mora biti proizveden od strane producenta ili više njih koji su osnovani u zemlji sudionici potprograma MEDIA te mora biti napravljen uz značajno sudjelovanje stručnjaka iz iste zemlje. Film mora spadati u kategoriju novih igranih, animiranih ili dokumentarnih filmova dužih od 60 minuta i mora biti iz zemlje koja nije zemlja distribucije. 

Iznos sufinanciranja:

Sredstva će se dodjeljivati u obliku paušalnog iznosa u skladu s brojem postignutih prikazivanja, a iznosi će se kretati između 2.800 i 150.000 eura. 

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip2.92 MB