Natječaj

Search form

Poziv izrade znanosti, obrazovanja i karijere atraktivne za mlade: Inovativani načini kako da znanost, obrazovanje i karijera budu privlačni mladima

Referenca: 
H2020-SEAC-2015-1
Datum objave: 
22.04.2015.
Datum završetka natječaja: 
16.09.2015.
Status: 
Program: 
Regija: 
Budžet: 
8.900.000 €
Kratak opis natječaja: 


Kako bi se ostavarila konkurentnost i kreativnost Europske unije, potrebni su joj mladi talenti. Ovim pozivom nastoji se poticati mlade da nastave graditi karijere u području obrazovanja, znanosti, inžinjerstva i drugom. Pomak u području inovativnih i učinkovitih metoda je potrebno, kako bi se podigla atraktivnost znanosti, obrazovanja i znanstvene karijere i potaknuto interes mladih u području STEM-a. 


Područje djelovanja

Akcija ima za cilj podržati niz aktivnosti koje će podići svijest mladih o različitim aspektima koje obuhvaća znanost i tehnologija u svom društvenom sadržaju. Također ima za cilj rješavanje izazova s ​​kojima se suočavaju mladi kada bi slijedila karijeru u području STEM-a. STEM ima za cilj upoznati mlade u znanstvenom svijetu putem formalnog i neformalnog učenja i poučavanja te ih usmjeriti ka poduzimanju znanstvene karijere. Kako bi bili atraktivniji, istraživačke karijere i institucije također bi trebale biti usko povezane s potrebama tržišta rada. 

Očekivani učinak: 

U kratkom roku, akcija će koordinirati i iskoristiti aktivnosti država članica u vezi s inovativnim pristupima u području znanosti, obrazovanja i znanstvene karijere. U srednjoročnom razdoblju, akcija će omogućiti položaj istraživačkih timova EU-a na karti kao lider u inovativnim metodama znanosti, obrazovanja i ispunjavanju europskih ciljeva u pogledu R&D intenziteta i konkurentnosti. Time će se povećati broj znanstvenika i inovatora, uključujući i žene, u javnom sektoru i industriji, koji će biti u mogućnosti da bolje rješavaju društvene izazove. Dugoročno, akcija će pridonijeti ostvarenju cilja strategije Europa 2020 u području obrazovanja i to poboljšanjem matičnih vještina među mladima - manje od 15% učenika pod izvedbom do 2020. godine što će dovesti do povećanja palete inovativnih proizvoda koji odražavaju društvenu potrebu. 

Izvor: http://goo.gl/D1u1x4
Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip2.05 MB