Natječaj

Search form

Poziv na dostavu prijedloga za dodjelu operativnih sredstava za 2014. – Program Justice

Referenca: 
JUST/2014/JCOO-JACC/OG
Datum objave: 
25.04.2014.
Datum završetka natječaja: 
27.05.2014.
Status: 
Regija: 
Budžet: 
1.300.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Operativna sredstva su, za razliku od bespovratnih sredstava, namijenjena sufinanciranju operativnih troškova koji omogućavaju mrežama da neovisno djeluju te da implementiraju niz aktivnosti (navedenih u njihovim radnim programima) kojima se dostižu postavljeni ciljevi.

Te aktivnosti moraju doprinositi najmanje jednom od prioriteta ovog poziva:

  • Pravosudna suradnja u civilnim i/ili penološkim pitanjima
Civilna pitanja pokrivaju aktivnosti na području obiteljskog prava, medijacije, civilnog statusa, insolvencije, korporativnog prava, minimalnih standarda proceduralnog prava, efikasne prekogranične provedbe zahtjeva, pravne suradnje diljem Europe te razmjene informacija između pravnih, sudbenih i administrativnih tijela i profesija.

Penološka pitanja obuhvaćaju aktivnosti koje doprinose širenju razumijevanja i implementacije EU zakonodavstva na području penologije. To se posebno tiče aktivnosti zadržavanja gdje će se podupirati dijeljenje znanja o alternativama zadržavanju, prikupljanju statističkih podataka o uporabi alternativa i pružanju podrške o praktičnim aspektima procesa implementacije Okvirnih odluka o zadržavanju.

  • Efikasan pristup pravosuđu za sve, uključujući prava žrtava kriminala i prava na obranu
Ovim će se prioritetom podupirati aktivonsti koje doprinose implementaciji Direktive o pravima žrtava i Direktive o proceduralnim pravima. Što se tiče potpore žrtvama, posebno važnima se smatraju aktivnosti specijalističke podrške žrtvama, individualne procjene potreba svake žrtve i kooperacije među državama članicama s ciljem unapređenja prava žrtava.
Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip1.05 MB