Natječaj

Search form

Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Financijski doprinos u zajedničkim akcijama za unapređenje primjene neprehrambenih proizvoda"

Referenca: 
(2014)2370719 - 16/07/2014
Datum završetka natječaja: 
07.10.2014.
Status: 
Sektor: 
Regija: 
Budžet: 
2.000.000€
Kratak opis natječaja: 
Ovaj poziv za dostavu prijedloga projekata odnosi se na mehanizme financiranja pojedinih aktivnosti državnih tijela nadležnih za provođenje Zakona o zaštiti potrošača, u okviru objektivnog cilja 1 aktivnosti 2. Programa potrošača 2014-2020: "Koordinacija za nadzor tržišta i provedbu aktivnosti za sigurnost proizvoda u vezi s Direktivom 2001/95/EC, te aktivnosti za poboljšanje usluga potrošačke sigurnosti". 

Ciljevi: 

Godišnji program rada Komisije navodi konkretna prioritetna područja za djelovanje koja će se provoditi kroz ovaj natječaj. U okviru ovog poziva, zajedničkim aktivnostima mogu se obuhvatiti jedan ili više sljedećih aspekata: Aktivnosti upravne prekogranične suradnje vezane za nadzor i provođenje sigurnosnih uvjeta Europske unije za neprehrambene potrošačke proizvode i usluge.
Ugovorno tijelo će prihvatiti samo prijedloge za konkretne zajedničke aktivnosti koje spadaju u okvir navedenog u ovom pozivu. 

Prihvatljivi prijavitelji: 

  • Organi prijavljeni Komisiji u skladu s Direktivom 2001/95/EC od strane države članice ili treće zemlje iz članka 7. u Programu potrošača 2014-2020, 
  • neprofitne udruge izričito osnovane u tu svrhu, 
  • Pravna osoba (e), 
  • Entiteti koji nemaju pravnu osobnost, pod uvjetom da njegovi/njihovi predstavnici imaju kapacitet za poduzimanje pravnih obaveza u ime subjekta za zaštitu Financijskih interesa Unije te da budu jednaki pravnim osobama. 

Prihvatljive aktivnosti: 

  • Ispitivanje proizvoda; 
  • Nadzor nad tržištem operacija; 
  • Razmjena znanja, razvoja i razmjene najbolje prakse u vezi s procjenom rizika, testiranje proizvoda i nadzor nad tržištem; 
  • Sastanci i radionice uključene u projekt. 

Ukupni iznos na raspolaganju za ovaj poziv je 2.000.000 eura. 

Postotak sufinanciranja iznosi 50%, ali ne smije prijeći 70% ukupnih troškova projekta. 

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumenti.rar424.49 KB