Natječaj

Search form

Poziv za dostavu prijedloga: poboljšanja ICT interoperabilnosti u državama članicama kako bi se poboljšalo dijeljenje informacija za pomorski nadzor.

Referenca: 
EASME/EMFF/2015/1.2.1.5
Datum objave: 
21.12.2015.
Datum završetka natječaja: 
31.03.2016.
Status: 
Tip sredstava: 
Regija: 
Budžet: 
2.538.000 €.
Kratak opis natječaja: 
Izvršna agencija za mala i srednja poduzeća, (EASME) djelujući pod ovlasti danoj od strane Europske komisije pokreće poziv za dostavu projektnih prijedloga u cilju sklapanja ugovora za dodjelu bespovratnih sredstava za provođenje projekata o interoperabilnosti poboljšanja u državama članicama kako bi se poboljšalo dijeljenje informacija za pomorski nadzor.

Cilj ovog poziva je podrška državama članicama u poboljšanju interoperabilnosti informacijskih sustava za pomorski nadzor vlasti kako bi se poboljšala međusektorska i prekogranična razmjena informacija za poboljšanje učinkovitosti i djelotvornosti nacionalnih vlasti u osiguravanju sigurnih i ekoloških zaštićenih mora. 

Prijedlozi u okviru ovog poziva mora obuhvatiti jednu ili obje akcije: 

  • AKCIJA 1 - Pripremne radnje.

 Pripremne studije čiji je cilj identificirati potrebe i zahtjeve za poboljšanje međusektorske razmjene informacija za pomorski nadzor            unutar i između zemalja članica Europske unije. 

  •  AKCIJA 2 - Interoperabilnost kretanja 

 Interoperabilnost razvoja ICT sustava i / ili stvaranje novih mogućnosti za poboljšanje međusektorske razmjene informacija za pomorski      nadzor unutar i eventualno između država članica.

Prijedlozi moraju biti dostavljeni konzorciju od najmanje dvije organizacije. Jedna organizacija mora djelovati kao koordinator konzorcija, dok će druga djelovati kao partner. 

Ukupni proračun koji je dodijeljen za sufinanciranje projekata iznosi 2.538.000 €. Ovaj proračun mogao bi biti povećan u iznimnim okolnostima i do 20%. 

Maksimalna potpora po projektu ne smije prelaziti: 

  • 200 000 eura za Aktivnost 1 - pripremne radnje 
  • 300.000 eura za Aktivnost 2 - interoperabilnost razvoja 
  • 400 000 eura za projekte koji kombiniraju Akciju 1 i 2 

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip2.29 MB