Natječaj

Search form

Poziv za dostavu projektnih prijedloga u 2014. godini za okvirne partnerske sporazume i specifične sporazume za operativna bespovratna sredstva

Referenca: 
HP-FPA-2014
Datum objave: 
06.06.2014.
Datum završetka natječaja: 
25.09.2014.
Status: 
Sektor: 
Budžet: 
4.650.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Natječaj je otvoren s ciljem dodjele financijskih doprinosa (operativnih sredstava) za funkcioniranje nevladinih tijela, uključujući i mreže. Kako bi dobio operativna sredstva, korisnik mora ugovoriti zahtjev o Okvirnom partnerskom sporazumu (FPA) za razdoblje 2015.-2017. i Specifični sporazum o bespovratnim sredstvima (SGA) za isto razdoblje. Uspješni prijavitelji će potpisati ugovore u trajanju od tri godine koji će uključivati višegodišnji program rada i plan proračuna. 

Ciljevi (aktivnosti):

  • Promoviranje zdravlja, sprječavanje bolesti i jačanje podrške okruženju za poticanje zdravog načina života
  • Zaštita građana Unije od ozbiljnih prekograničnih bolesti
  • Doprinos inovativnom, efikasnom i održivom zdravstvenom sustavu
  • Olakšavanje pristupa boljem i sigurnijem zdravstvenom sustavu građana EU
Prihvatljivi prijavitelji:

Na ovaj poziv za bespovratna sredstva može se prijaviti jedino samostalni entitet. Prihvatljivo je podnošenje projektne prijave od strane pravne osobe koja ima status nevladinog tijela ili mreže koordinirane od strane neprofitnih tijela. Da bi zadovoljio kriterije prihvatljivosti, prijavitelj mora imati status nevlading tijela ili mreže koja mora mora biti neprofitna i nezavisna o industriji ili komercijalnim i drugim interesima. 

Stopa sufinanciranja: 

Projekti će se sufinancirati do maksimalno 60% ukupne vrijednosti projekta, a da bi iznos sufinanciranja bio maksimalnih 80% vrijednosti projekta, prijavitelj će morati zadovoljiti specifične uvjete. 


Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip2.53 MB