Natječaj

Search form

Poziv za podnošenje prijedloga 2016. prevencije i pripravnosti projekata u području civilne zaštite i onečišćenja mora

Datum završetka natječaja: 
14.03.2016.
Status: 
Sektor: 
Regija: 
Budžet: 
1.400.000 - 2.800.000 €
Kratak opis natječaja: 

Cilj natječaja je odabir projekata koji podržavaju i nadopunjavaju napore država sudionica i povlaštenih trećih zemalja u prevenciji i pripremljenosti na civilne zaštite i zagađenje mora s naglaskom na područja u kojima zajednički europski pristup je više prikladan. Projekti se mogu financirati iz dvije odvojene proračunske stavke, unutarnje i vanjske proračunske stavke. Sredstva iz unutarnje proračunske stavke mogu se dodijeliti za projekte u kojima su glavni korisnici samo države sudionice, dok se sredstva iz vanjske proračunske stavke mogu dodijeliti projektima koji odgovaraju na potrebe u zemljama proširenja i zemljama Europske politike susjedstva. Poziv obuhvaća dva odvojena područja politike, prevenciju i pripravnost, svaki sa svojim specifičnim ciljevima i proračunom. 

Ciljevi za projekte prevencije: 

  • Cilj ovog poziva za područje politike prevencije je podržati i nadopuniti napore država sudionica i povlaštenih trećih zemalja u akcijama koje su usmjerene na postizanje više razine zaštite i otpornosti protiv katastrofa sprečavanjem ili smanjivanjem njihovih učinaka. 
Ciljevi za pripravnost projekte: 

  • Cilj ovog poziva području pripravnosti politike je stvoriti bolje preduvjete za poboljšanje pripremljenosti kao i poboljšati svijest o civilnoj zaštiti / ili morskih profesionalaca i volontera onečišćenja.
Ukupni proračun koji je dodijeljen za sufinanciranje projekata prevencije:

  •  unutarnji proračun: 2 800 000 eura 
  •  vanjski proračun: 1 400 000 eura
Najveća stopa sufinanciranja Europske unije je do 75% ukupnih prihvatljivih troškova po prijedlogu s
maksimalnim doprinosom do 800 000 eura. Korisnici trebaju jamčiti da će preostalih 25% ukupnih prihvatljivih troškova biti iz izvora izvan bespovratnih sredstava Unije. 

Dokumenti: 
AttachmentSize
dokumentacija.zip303.07 KB