Natječaj

Search form

Projekti na pomorskom prostornom uređenju (MSP)

Referenca: 
Ares(2016)158517
Datum objave: 
12.01.2016.
Datum završetka natječaja: 
31.01.2016.
Status: 
Regija: 
Budžet: 
6.000.000 eura
Kratak opis natječaja: 

Izvršna agencija za mala i srednja poduzeća, pokreće poziv za prijedloge, djelujući pod ovlasti danoj od Europske komisije s ciljem sklapanja potpore ugovora za provedbu projekata na pomorskom prostornom uređenju (MSP).
Korištenje europskih morskih područja raste i rađaju se potencijalni sukobi i natječaj za pomorski prostor, i između različitih korisnika, te između pomorskog i namjene očuvanja morskog okoliša. Ovaj razvoj povećava potražnju za instrument Pomorsko prostorno uređenje, koji je bitan za učinkovitost resursa u pomorskim aktivnostima. Pružajući dugoročnu stabilnost, predvidljivost i transparentnost, malo i srednje poduzetništvo potiče investicije za održivi rast i radna mjesta i osigurava tijek aktivnosti.

Cilj projekta je podržati zemlje članice da razviju malo i srednje poduzetništvo u pomorstvu vode i provedbu suradnje na prekograničnom planiranju.
Točnije, ciljevi ovog poziva su:

  • poduprijeti provedbu Direktive o pomorskom prostornom uređenju u državama članicama morske vode; 
  • pokretanje i obavljanje konkretne inicijative prekogranične suradnje između malog i srednjeg poduzetništva u državama članica u sjevernom Atlantiku.
Prihvatljivi prijavitelji: 

  • Tijela javne vlasti i tijela nadležna za malo i srednje poduzeće obalnih država članica; 
  • Međunarodne organizacije i njihovi pripadnici. 
Prihvatljive aktivnosti su: 

  • Provedba malog i srednjeg poduzetništva;
  • Upravljanje i koordinacija;
  • Komunikacija i desiminacija.
Sveukupna sredstva namijenjena za sufinanciranje projekata procjenjuje se na 6.000.000 eura. Ovaj proračun mogao biti povećan u iznimnim okolnostima i do 20%.

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip3.23 MB