Natječaj

Search form

Projekti suradnje s trećim zemljama odnosno Australijom i Kanadom

Datum završetka natječaja: 
08.05.2013.
Status: 
Sektor: 
Budžet: 
minimalno 50.000,00 € maksimalno 200.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Daje potporu projektima kulturne razmjene između zemalja članica Programa i trećih zemalja koje su s EU-om sklopile ugovor o suradnji s klauzulom u području kulture. Svake se godine bira jedna ili nekoliko trećih zemalja koje će u toj natječajnoj godini postati neeuropski partneri iz treće zemlje. Ova aktivnost mora stvoriti konkretnu dimenziju u obliku međunarodne suradnje. Projekti kulturne suradnje podrazumijevaju da na projektu sudjeluju barem tri kulturne organizacije iz barem tri zemlje članice Programa uz barem jednu organizaciju iz odabrane treće zemlje i/ili podrazumijevaju kulturne aktivnosti koje se odvijaju u trećoj zemlji. Potpora iznosi od 50 000,00 do 200 000,00 EUR, a sufinanciranje najmanje 50% ukupnih dozvoljenih troškova projekta. Traju do 24 mjeseca.
Prijaviti se mogu: javne ili privatne organizacije s pravnim statusom čije su primarne djelatnosti iz područja kulture (kulturna i kreativna djelatnost); registrirane u jednoj od zemalja koje su punopravne članice Programa.
Prihvatljivi projekti: traju najduže 24 mjeseca; uključuju korisnika i najmanje dva potkorisnika, te tri partnera iz tri različite zemlje članice Programa; prijava mora sadržati potpisanu punomoć za svakog potkorisnika u kojoj su navedene njegove obveze; uključuju barem jednu organizaciju iz izabrane treće zemlje; barem 50% aktivnosti mora biti ostvareno u izabranoj trećoj zemlji; temelje se na Ugovoru o suradnji između partnera uključenih u projekt; traže (su)financijski iznos između 50 000,00 EUR i 200 000,00 EUR; prikazuju ujednačen financijski plan te poštuju iznos EU sufinanciranja od 50% ukupnog financijskog plana.
Izvor: http://eacea.ec.europa.eu/culture/funding/2013/index_en.php