Natječaj

Search form

Restrukturiranje čeličane u pretpristupnom kontekstu

Referenca: 
COMP/2014/025
Datum objave: 
18.12.2014.
Datum završetka natječaja: 
15.01.2015.
Status: 
Tip sredstava: 
Budžet: 
45.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Protokol 5 Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Srbije predviđa da Srbija mora EU na procjenu dostaviti Nacionalni program restrukturiranja i pojedinačne poslovne planove za svaku od tvrtki koja ima koristi od restrukturiranja. Trenutno, Srbija ima samo jednu tvrtku u procesu restrukturiranja, a koja djeluje u sektoru čelika. U tom kontekstu, Europska komisija traži konzultanta za procjenu nacrta Poslovnog plana tvrtke koja je trenutno u restrukturiranju. 

Cilj je natječaja sklapanje ugovora kojim će obuhvaćati obavljanje sljedećih usluga:

  • Tehnički pregled – zahtjeva tehničko ispitivanje podataka i procjena dobivenih od čeličane, od srpskih vlasti ili Europske komisije s ciljem provjere njihove dosljednosti i formuliranja bilo kakvih pitanja.
  • Procjena – uključuje interpretaciju dobivenih podataka što dovodi do preporuka koje se tiču kompatibilnosti projekta s pravilima o državnim potporama: potrebno je utvrditi je li plan restrukturiranja u stanju donijeti čeličani dugoročnu održivost. U tu je svrhu potrebno procijeniti različite pretpostavke plana restrukturiranja i usporediti očekivana postignuća (u smislu profitabilnosti, produktivnosti, proizvodnje i strukture zaposlenih) s postojećim mjerilima. Štoviše, potrebno je procijeniti da li je potpora za restrukturiranje ograničena na minimum potrebe te da li su vlastita sredstva dovoljna. Također, potrebno je provjeriti smislenost predloženih kompenzacijskih mjera.
  • Završno izvješće – izvođač radova (konzultant) treba sažeti rezultate analize plana restrukturiranja, u kojem svi podaci i rezultati moraju biti napisani na engleskom jeziku i poslani Europskoj komisiji e-mailom u roku od 20 radnih dana od dana primitka konačne verzije plana restrukturiranja od strane Srbije.
Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip652.23 KB