Natječaj

Search form

Sigurna i povezana automatizacija u cestovnom prometu

Referenca: 
MG-3.6b-2015
Datum objave: 
24.06.2015.
Datum završetka natječaja: 
15.10.2015.
Status: 
Program: 
Sektor: 
Budžet: 
17.500.000 €
Kratak opis natječaja: 

Specifičan izazov: 

Cilj EU-a je podmirenje rastuće mobilnosti učinkovitijim prijevozom, niži utjecaj na okoliš i povećanu sigurnost na cestama. Automatizacija u cestovnom prometu treba najbolje iskoristiti evolucije zadruga ITS i prednosti koja je dostupna od satelitskih navigacijskih sustava, kao što su povećana točnost i robusnost.

Opseg/cilj: 

Prijedlozi mogu biti istraživanje: Akcije inovacije ili Akcije koordinacije i podrške. 

Akcije istraživanja i inovacija trebaju  se baviti jednom ili više od sljedećih aspekata kojim će se podržati postupni napredak prema punoj automatizaciji: 

  • Namjenske potporne tehnologije za individualni prvokup ili kompenzacije ljudskih pogrešaka, ili čak preuzimanje kontrole nad vozilom u slučaju neposrednog sudara,
  • Novi koncepti prijevoza, usluge i mobilnosti u stvarnim situacijama,  
  • Svi prijedlozi trebaju sadržavati procjenu učinkovitosti relevantnih rješenja u stvarnim uvjetima na temelju angažmana procesa više zainteresiranih strana.
Akcije koordinacije i podrške trebaju se baviti jednom ili više od sljedećih aspekata: 

  • Širenje i razvoj te postizanje konsenzusa o poslovnim modelima za napredak prema potpunoj automatizaciji u cestovnom prometu.

    Odgovornost i standardizacija politika i regulatornog okvira preporuke koji se mogu formulirati na odgovarajući način.  

  • Svi prijedlozi trebaju sadržavati procjenu učinkovitosti relevantnih rješenja u stvarnim uvjetima na temelju angažmana proces više zainteresiranih strana, posebno uključuju vozača. 
Očekivani rezultati:

Podizanje konkurentnosti europske industrije u razvoju revolucionarnih tehnoloških rješenja. Poboljšana robusnost i performanse senzora i analize podataka o sustavima. Poboljšana učinkovitost, sigurnost i protok prometa kroz bolje korištenje postojećih kapaciteta infrastrukture i smanjenje emisija.


Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip9.04 MB