Natječaj

Search form

Sigurnost morskih granica: radarski sustav za nadzor obalnih i prekograničnih područja te potporu operacijama traganja i spašavanja

Referenca: 
H2020-BES-2015
Datum objave: 
25.03.2015.
Datum završetka natječaja: 
27.08.2015.
Status: 
Program: 
Sektor: 
Regija: 
Budžet: 
42.170.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Aktivnosti u Sredozemnom moru odnose se na nadzor morske granice, borbu protiv trgovine drogom i borbu protiv ilegalne imigracije kao i potragu i spašavanje prema potrebama. Postojeće radarske sustave treba unaprijediti i kombinirati s drugim tehnologijama, kao i smanjiti troškove njihovog održavanja. Također, prilikom njihovog razvoja treba uzeti u obzir komponentu okoliša, kako ne bi došlo do narušavanja postojećeg ekosustava. Projektni prijedlozi koji će se podnositi na natječaj trebali bi biti fokusirani na pogranični nadzor te potrebe spašavanja i potrage u pograničnom području. 

Kako bi se unaprijedio postojeći sustav za granični nadzor morskog područja, potrebno je unaprijediti otkrivanje i praćenje neželjenih plovila. To se posebice odnosi na područje od Južnog Atalntika do grčkog arhipelaga. U sklopu natječaja, cilj je i dodatno pridonijeti razvoju europskog sustava za nadzor granice (EUROSUR) i Zajedničkog sustava za širenje informacija o okolišu (CISE). Istraživanja i inovacije trebali bi biti usmjereni na buduću suradnju sa postojećom infrastrukturom koja podupire potrebe zajednice. 

Natječajem će se podupirati istraživačke i inovativne aktivnosti, a kao rezultat istraživanja očekuje se razvoj prototipova. 

Europska komisija očekuje sufinanciranje projektnih prijedloga u iznosu između 4 i 8 milijuna eura. 

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip7.6 MB