Natječaj

Search form

Sufinanciranje nabave električnih i hibridnih vozila

Datum objave: 
23.09.2015.
Status: 
Sektor: 
Regija: 
Budžet: 
7,5 milijuna kuna
Kratak opis natječaja: 
Kratak opis natječaja:

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financiraju nabavu sljedećih kategorija vozila (do 40% vrijednosti vozila): hibridnih (bespovratni državni poticaj do 30.000kn), električnih (do 70.000kn) i plug in hibridnih automobila (do 50.000kn). Osigurano je 7,5 milijuna kuna poticaja, od čega je 5,5 milijuna kuna namijenjeno za građane, a 2 milijuna kuna za tvrtke. Tvrtke mogu dobiti do 700.000 kuna. Osim automobila, sufinancirat će se kupnja električnih skutera, motocikla i četverocikla u iznosu do 30.000 kuna. Projekt se provodi u skladu s Trećim Nacionalnim akcijskim planom energetske učinkovitosti RH za razdoblje od 2014. do 2016. i u skladu sa EU ciljevima smanjenja stakleničkih plinova. 

Prihvatljivi prijavitelji: 
Prihvatljivi korisnici ovog poziva su građani i tvrtke. 

Prihvatljive aktivnosti: 
Prihvatljive aktivnosti su kupnja hibridnih, električnih i plug in hibridnih automobila, električnih skutera, motocikla i četverocikla. 

Prijave: 
Prijave kreću 23. rujna. Građani Fondu trebaju predati ispunjeni Zahtjev, kopiju osobne iskaznice, predračun te tehničke podatke koje će dobiti kod prodavatelja vozila. Javni poziv trajat će do iskorištenja sredstava.