Usavršavanje iz izrade plana nabave za 2016. i provedbe ograničenog postupka javne nabave

Search form

Usavršavanje iz izrade plana nabave za 2016. i provedbe ograničenog postupka javne nabave

Trajanje: 
05. studenog i 13. studenog 2015. godine
Mjesto: 
Zagreb i Opatija
Cijena: 
Redovna uplata Zagreb do 04.11.2015. u 20 sati: 1.390,00 kn (+ PDV) i redovna uplata Opatija do 12.11.2015. u 20 sati: 1.390,00 kn (+ PDV)
Ciljana skupina polaznika: 
Svi koji su certificirani za provođenje postupaka javne nabave i sudjeluju u postupcima javne nabave, te onima koji dolaze u dodir s propisima u području javne nabave.
Kontakt: 
Kratki opis: 

Naručitelji moraju javnu nabavu organizirati i implementirati na način koji će osigurati ostvarivanje ciljeva poslovanja uz zakonito ponašanje u svim fazama procesa javne nabave. U protivnom naručitelji mogu biti izloženi sukobu interesa, prekršajnoj i kaznenoj odgovornosti. Preduvjet za uspjeh u javnoj nabavi je, između ostalog, kvalitetno planiranje. 

Naručitelji su prilikom pripreme i provedbe javnih nadmetanja obvezni koristiti eOJN, od objave ispravaka do izrade statističkih izvješća. Kako to najbolje provesti te koje su mogućnosti eOJN? Za sklapanje ugovora o javnoj nabavi ili okvirnog sporazuma, naručitelj slobodno bira između otvorenog i ograničenog postupka javne nabave, koji je ponekad bolja opcija.

Javnonabavna praksa u RH ukazuje na vrlo slabu primjenu ograničenog postupka. Ograničeni postupak mnogo je bolja opcija kod nabava zahtjevnijih usluga projektiranja, marketinških usluga, nabava konzultantskih usluga, te općenito za nabavu ugovora o javnim uslugama koje su specifične. Polaznicima će biti pokazano kako i kada provesti ograničeni postupak po fazama, te će ih se upoznati  s rizicima i načinom njihova uklanjanja.