Natječaj

Search form

Uspostavljanje mreže kvalitete i isplativost dugoročne skrbi i prevencije zavisnosti

Referenca: 
VP/2014/ 10
Datum objave: 
08.12.2014.
Datum završetka natječaja: 
31.03.2015.
Status: 
Regija: 
Budžet: 
1.000.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Natječaj je otvoren s ciljem okupljanja institucija koje mogu donijeti čvrste dokaze o isplativosti ulaganja u širok raspon mjera kako bi se smanjio jaz između potrebe za dugoročnom skrbi, uključujući i prevenciju, rehabilitaciju potporne tehnologije te prijateljsko okruženje. Potrebna je i učinkovita organizacija sustava zaštite, osobito kroz bolju koordinaciju različitih sudionika uključenih u pružanje skrbi. 
Uspostavljanjem mreže institucija koje su već prikupile navedene dokaze ili su u mogućnosti prikupiti ih, očekuje se da se navedeni dokazi mogu sjediniti i staviti na raspolaganje donositeljima odluka na razini Europske unije, pomažući na taj način institucijama da koriste javni novac na najučinkovitiji način, kako bi se osigurao pristup visokokvalitetnoj i održivoj skrbi.

Zadaci koje bi institucija trebala realizirati: 

  • Prikupljanje dokaza o glavnim uzrocima zavisnosti
  • Pregledavanje trenutnog stanja tehnika u prevenciji zavisnosti
  • Istraživanje potencijala za rehabilitaciju koja se odnosi na različite uzroke zavisnosti
  • Utvrđivanje mjera (uklanjanje barijera, implementacija tehničkih uređaja) koje bi pomogle osobama s funkcionalnim ograničenjima da što duže ostanu neovisne i da se što manje oslanjaju na pomoć drugih
  • Identifikacija potencijala za povećanje učinkovitosti u pružanju zdravstvene skrbi, uključujući i bolju koordinaciju skrbi koju obavljaju medicinski djelatnici i socijalne službe sa skrbi koju obavljaju neformalni njegovatelji. 
Prihvatljivi prijavitelji:

Na natječaj se mogu prijaviti pravne osobe osnovane kao: 

  • Javne ustanove specijalizirane za procjenu mjera usmjerenih na smanjenje potreba za dugotrajnom skrbi ili povećanje učinkovitosti dugoročne isporuke skrbi
  • Privatne neprofitne ustanove 
Stopa sufinanciranja:

Maksimalna stopa sufinanciranja je 80% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip1.26 MB