USUSRET BUDUĆIM ZAHTJEVIMA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Search form

O projektu: 
Primarni cilj ovog projekta bio je izraditi novi, moderni kurikulum za fakultativni predmet iz obnovljivih izvora energije kako bi se provodila moderna nastava, a u cilju povećanja kompetencija i vještina učenika čineći ih lakše zapošljivim radnicima. Specifični ciljevi unutar projekta bilu su educirati 12 nastavnika iz Obrtničke škole Koprivnica i 10 nastavnika iz Strojarske tehničke škole Osijek kako bi mogli provoditi nastavu iz obnovljivih izvora energije. Također specifični cilj bio je i pribaviti opremu koja će omogućiti provođenje takve moderne nastave. Sadašnje planiranje i educiranje za budućnost ključ je uspjeha mladih ljudi što ovaj projekt svrstava u samu sredinu puta ka takvom ostvarenju.
Prijavitelji: 

Obrtnička škola Koprivnica

Partneri: 

Strojarska tehnička škola Osijek, Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija

Aktivnosti: 
  • Provedeno je četiri velikih edukacija 22 nastavnika iz Obrtničke škole Koprivnica i Strojarske tehničke škole Osijek iz područja fotonaponskih obnovljivih izvora energije, solar termalnih izvora energije, dobivanje električne energije iz vjetra i geotermalne energije.
  • Provedeno je i nekoliko velikih javnih nabava čijom provedbom je kupljeno 32 računala, dva projektora, TV i ostala informatička oprema potrebna za provođenje moderne nastave.
  • Kupljeno je 15 didaktičkih setova za fotonaponske panele na kojima učenici provode mjerenja, mobilni fotonaponski set za demonstraturu i mjerenja, model dizalice topline, didaktički set solarnog grijanja, peč na pelete, autonomni ulični rasvjetni stup i ostala oprema koja čini sustave obnovljivih izvora energije.
  • Izrađeni su nastavni materijali i prezentacije, te novi kurikulum za fakultativni predmet iz obnovljivih izvora energije. Za vrijeme trajanja projekta poveden je i pilot projekt kojim su oprema i predavanja testirana na uzorku od 29 učenika.
  • Po završetku održani su dani otvorenih vrata na kojima su oprema i rezultati projekta predstavljeni zainteresiranoj javnosti.
Trajanje: 
Od 22.09.2012. do 21.09.2013.
Iznos ugovora: 
210.891,15 EUR
EU sufinanciranje: 
169.915,00 EUR