Natječaj

Search form

Zdravstvene i socijalne koristi zaštite prirode i bioraznolikosti

Referenca: 
ENV.B.3/ETU/2014/0039.
Datum objave: 
24.07.2014.
Datum završetka natječaja: 
17.09.2014.
Status: 
Tip sredstava: 
Sektor: 
Regija: 
Budžet: 
300.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Natječaj je otvoren s ciljem izrade studije kojom će se istražiti potencijalne zdravstvene i socijalne koristi povezane sa zaštitom i poboljšanjem bioraznolikosti u EU-u, odredit će se mogućnosti za daljnji razvoj i povećanje tih koristi, odredit će se mogući alati za mapiranje socijalnih vrijednosti i zdravstvenih koristi koji mogu biti povezani s prirodnom okolinom (zeleni prostori, uključujući područja mreže Natura 2000) te također donijeti preporuke o tome kako aktivnosti na razini EU-a mogu služiti učinkovitijem promicanju poveznica između politike bioraznolikosti i socijalne politike. 
Studijom će se posebna pažnja posvetiti zdravstvenim i socijalnim koristima povezanim s mrežom Natura 2000. Također, studijom će se ocijeniti postojeći dokazi koji se odnose na poveznice između bioraznolikosti, javnog zdravlja, socijalne kohezije i ljudske dobrobiti, odrediti dionici koji se najviše bave vezom bioraznolikosti/zdravlja/socijalne inkluzije i povezanim pitanjima upravljanja, odrediti i predstaviti primjeri najbolje prakse. Ugovor također obuhvaća organiziranje radionica i donošenje zaključaka i preporuka iz studije.

Zadaci koje je u sklopu studije potrebno realizirati: 

  • Pregled postojećih podataka
  • Identifikacija dionika koji su najviše ugroženi uključenošću u bioraznolikost i zdravlje te pitanja vezana za upravljanje
  • Povijest bolesti i promicanje najbolje prakse
  • Sudjelovanje na Zelenom tjednu 2015. godine i organizacija radionica
  • Zaključci i preporuke
Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip2.33 MB