1,5 milijuna kuna za razvoj javne turističke infrastrukture

Search form

1,5 milijuna kuna za razvoj javne turističke infrastrukture

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje poticanja razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini. Javni poziv je otvoren do 30.studenoga 2019. godine ili do iskorištenja sredstava.

Javnom turističkom infrastrukturom smatra se ona infrastruktura koja na području turističke destinacije utječe na razvoj turizma i turističke ponude, kao što su garaže i parkirališta s organiziranom naplatom, kongresni centri, dvorane (športske, koncertne, kino), klizališta, ski podrška (ski-lift, žičara, vučnice, topovi), igrališta (tenisko, nogometno, košarkaško, mini-golf, dječje), zabavni parkovi, kupališta (unutarnji i vanjski bazeni) i prirodna kupališta (plaže uz obalu jezera, rijeka), šetnice uz rijeke ili jezera, kroz šumu, biciklističke, jahačke, planinarske, vinske i staze, izletišta i športsko-rekreacijski centri.

Sredstva se dodjeljuju gradovima i općinama u svrhu poticanja razvoja javne turističke infrastrukture i to za sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i uređenja javne turističke infrastrukture te uređenja okoliša objekata javne turističke infrastrukture.

Maksimalan iznos sredstava koji pojedini prijavitelj može ostvariti po pojedinom projektu je 300.000 kuna.

Prijava na natječaj vrši se elektronski, putem sustava ePrijave na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. 

Slika: Google Images
Izvor: zagrebacka-zupanija.hr