eTwinning konferencija 2019.

Search form

eTwinning konferencija 2019.

Tradicionalna godišnja eTwinning konferencija, ove godine pod nazivom eTwinning – za razvoj učitelja budućnosti, održat će se 7. studenoga 2019. godine u Zagrebu.

eTwinning je zajednica odgojno-obrazovnih djelatnika iz 46 eTwinning i eTwinning Plus zemalja. Zajednica djeluje putem sigurne platforme koja omogućuje provedbu nacionalnih i međunarodnih projekata te razmjenu stručnih sadržaja i stručno usavršavanje. eTwinning zajednica u Republici Hrvatskoj broji više od 11 tisuća odgojno-obrazovnih djelatnika te 79 odgojno-obrazovnih ustanova s oznakom eTwinning škole. Potporu hrvatskoj eTwinning zajednici pruža Nacionalna služba za potporu eTwinningu, ustrojena pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije. 

Konferencija će okupiti dvjestotinjak sudionika iz odgojno-obrazovnih ustanova diljem Hrvatske, a bit će prvi put usmjerena na isključivo početnike u eTwinningu kao i odgojno-obrazovne djelatnike bez prethodnoga iskustva u eTwinningu. Namjera je ovom temom – razvoja učitelja budućnosti, upozoriti na važnost konceptualnih promjena u pristupu učenju i poučavanju, ali i kulturi vođenja i upravljanja odgojno-obrazovnim ustanovama, imajući u vidu digitalnu transformaciju škola i uvođenje inovativne i suvremene pedagogije.

Prijave za konferenciju bit će otvorene 18. listopada 2019. na mrežnim stranicama www.etwinning.hr.

Slika: Google Images