EU potpore za informatizaciju poslovnih procesa sredstvima iz ERDF-a

Search form

EU potpore za informatizaciju poslovnih procesa sredstvima iz ERDF-a

U Ministarstvu poduzetništva i obrta na jučerašnjoj je konferenciji najavljen poziv za dostavu projektnih prijava na natječaj "Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa" namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, kojima će na raspolaganju biti bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnom iznosu od 3,14 milijuna eura ili 24,04 milijuna kuna. Cilj ovog natječaja je potaknuti uvođenje naprednih e-poslovnih modela i potaknuti razvoj, rast i konkurentnost, mikro, malih i srednjih poduzeća. 
Minimalni iznos potpore je 150 tisuća kuna, maksimalni 750 tisuća kuna, a poziv će biti otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 30. lipnja 2015., kako bi provedba projekta završila do kraja srpnja 2016. Ministar Maras je kazao kako očekuje da će biti sufinancirano između 50 i 60 projekata te kako se vodilo računa o regionalnoj komponenti, odnosno što je manja razvijenost veće je sufinanciranje. Naime, intenzitet potpore će iznositi od 70-85%, a odredit će se po indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave. 
Sufinancirat će se analiza postojećih procesa, kao i njihova modernizacija, inovacija, digitalizacija, uključujući i izdatke informatičke opreme i softvera. Očekuje se kako će ova potpora ostvariti pozitivne rezultate poput povećanja učinkovitosti i produktivnosti, povećanje prihoda od prodaje i izvoza te otvaranje novih radnih mjesta. 


Prezentaciju o spomenutom natječaju pogledajte na: http://www.europski-fondovi.eu/sites/default/files/dokumenti/ICT_EU_MINP...

Izvor: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=707
Slika: Google Images