Europska komisija i Europski parlament udružuju snage za potporu urbanom razvoju

Search form

Europska komisija i Europski parlament udružuju snage za potporu urbanom razvoju

Kako bi zajedničkim snagama potpomogle urbanom razvoju Europe, Europska komisija i Europski parlament odlučili su predstaviti svoja dva projekta koja su provedena temeljem istraživanja urbanog područja. Riječ je o projektima "Urbani razvoj EU: 50 projekata financiranih od strane ERDF-a 2007. - 2013." i "Gradovi sutra: Djelovanje danas" koji se sastoji od šest tematskih izvješća. 
Istraživanje je provela Komisijana Opća uprava za regionalnu i urbanu politiku i temeljem istraživanja dobivene su detaljne informacije o rezultatima i projektima. U prvom projektu riječ je o tome kakve su politike i aktivnosti poduzeli gradovi koji su od strane ERDF-a primili financijsku pomoć u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Temeljem njihovih iskustava, ideja, rješenja ili suradnje, ostali bi gradovi trebali razmisliti o sličnim ili istim aktivnostima kako bi riješili probleme urbanog razvoja u svojoj regiji. 
Drugi projekt predstavlja šest publikacija koje odgovaraju ključnim urbanim izazovima 21. stoljeća. Istraživanjem se pokazalo kako potreban integriran i participativan pristup, povezan s ekološkim, socijalnim i ekonomskim temeljima Europe 2020. 

O Europskom regionalnom razvojnom fondu više saznajte na: http://europski-fondovi.eu/program/europski-regionalni-razvojni-fond

Slika: google images