EUSPA pokreće natječaj Moj EU svemir #myEUspace, čime otvara više prostora za inovacije i poduzetnike u EU-u

Search form

EUSPA pokreće natječaj Moj EU svemir #myEUspace, čime otvara više prostora za inovacije i poduzetnike u EU-u

Agencija Europske unije za svemirski program (EUSPA) 1. rujna u Pragu pokreće natječaj #myEUspace. Riječ je o nagradnom natječaju EU-a usmjerenom na inovatore i poduzetnike spremne za istraživanje, razvoj i komercijalizaciju inovativnih rješenja koja će unaprijediti svemirske podatke i usluge EU-a, nadilazeći trenutačni obzor svemirskih aplikacija te spajanjem i ispitivanjem novih tehnologija u području usluga koje se temelje na lokaciji, pametne mobilnosti, pametne poljoprivrede, geomatike te, po prvi put, kvantnih tehnologija. 
Na temelju uspjeha prethodnih natječaja i uz proširen opseg aktivnosti, Agencija Europske unije za svemirski program (EUSPA) je najavila pokretanje natječaja #myEUspace. 
Sve veća dostupnost svemirskih podataka i usluga te razvoj mobilnih i računalnih tehnologija pokreću inovacije na višim razinama te omogućuju razvoj ambicioznijih primjena koje se oslanjaju na točno pozicioniranje s pomoću sustava Galileo u kombinaciji s podatcima programa Copernicus o promatranju Zemlje, istodobno istražujući mogućnosti koje pružaju kvantne tehnologije. 
Potencijalna start-up poduzeća, serijski inovatori i iskusni poduzetnici mogu se prijaviti do 15. studenoga 2021. (23:59 SEV). 
Zamisli će se ocijeniti na temelju njihove relevantnosti za Svemirski program Europske unije, njihova inovativnog pristupa, tržišnog potencijala, izvedivosti u smislu trenutačno dostupne tehnologije i, konačno, njihove operativne organizacije. 
U okviru natječaja predviđeno je više nagrada i priznanja u različitim fazama natječaja. 
Više o temi i načinu prijave možete pronaći ovdje. 


Slika: Google Images