HERItage konferencija

Search form

HERItage konferencija

U okviru predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU, Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, organizira konferenciju „The Role of Cultural Heritage in Socio-Economic Development and Preservation of Democratic Values - HERItage”, 11. – 13. ožujka 2020. u Opatiji.

Glavne teme konferencije su uloga sveučilišta u promociji i očuvanju kulturne baštine, uloga znanstvenih istraživanja u jačanju očuvanja industrijske baštine te izazovi i prilike digitalnih transformacija u očuvanju i razvoju kulturne baštine, kao i mnogi drugi važni aspekti razvoja društvenih i humanističkih znanosti u Europi i novom okvirnom programu Obzor Europa, posebice u pogledu kulturne baštine.

Uz navedene glavne teme konferencije, istaknute su i dvije važne horizontalne teme: javne politike s područja kulturne baštine i demokratskih vrijednosti te suradnja i inovacije u domeni kulturne baštine i društvenih transformacija.

Detaljne informacije o konferenciji, program i govornike, registracijski obrazac možete pronaći na mrežnoj stranici konferencije.

Slika: Google Images