Jadransko-jonska regija traži stručnjake za inovacije u održivom turizmu

Search form

Jadransko-jonska regija traži stručnjake za inovacije u održivom turizmu

Ministarstvo turizma i sporta kao partner na EUSAIR Facility Point projektu, raspisalo je poziv za dostavu ponuda za nabavu usluge vanjskog stručnjaka za inovacije u održivom turizmu.

Ovom nabavom, procijenjene vrijednosti 106.000 kn, cilj je ugovoriti usluge stručnjaka čiji će zadatak biti prepoznavanje inovativnih trendova u održivom turizmu i koji će izraditi preporuke za uvođenje takvih praksi u razvoju destinacija održivog turizma Jadransko-jonske regije.

Do travnja 2022. stručnjaci će imati zadatak pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama, inovativne trendove u pristupu korisnicima i uvođenju inovativnih novih tehnologija kao alata vidljivosti i promocije. Stručnjaci će svojim preporukama stvarati bazu znanja s odgovorima na pitanja važnima za EUSAIR destinacije:
– koji su trendovi u inovacijama u sadržaju i interpretaciji prirodnih i kulturnih atrakcija,
– koji su trendovi u smještajnom i pratećim sadržajima destinacija, te
– koji su trendovi u načinima uključivanja stanovništva turističkog područja u razvoj destinacije?
Po prvi puta će se na razini EUSAIR destinacija kreirati baza znanja koja će pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama, a preporuke će se moći koristiti za razvoj modela održivog upravljanja destinacijama, razvoj inovativnih turističkih proizvoda, razvoj poduzetničkih modela, tehnološke podrške poslovnim modelima i obogaćivanje obrazovnih programa za turističke stručnjake.
Ova aktivnost strategije financirana je iz bespovratnih sredstava INTERREG ADRION programa Europske unije kroz EUSAIR Facility Point projekt, a detalje poziva, otvorenog do 1. listopada, možete pronaći na stranicama Ministarstva turizma i sporta RH.

Slika: Google Images
Izvor: mint.gov.hr