Javna rasprava o bespovratnim sredstvima pomoću platforme eSavjetovanje

Search form

Javna rasprava o bespovratnim sredstvima pomoću platforme eSavjetovanje

S ciljem boljeg upoznavanja zainteresiranih dionika sa pravilima i uvjetima nadolazećih natječaja iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" 2014.-2020., na mrežnoj stranici Ministarstva poduzetništva i obrta pod nazivom eSavjetovanje je u trajanju od 30. prosinca 2014. godine do 20. siječnja 2015. godine omogućeno savjetovanje sa zainteresiranom  javnošću. Trenutno je na platformi moguće predložiti i čitati komentare vezane za Upute za prijavitelje i to za dva najavljena Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava: 

  • Izgradnja proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu 
  • Ulaganje u proizvodnu tehnologiju 
Prvim Pozivom, čija je objava planirana u veljači ili ožujku ove godine, financirati će se poticanje investicija u početna ulaganja povezana sa osnivanjem nove poslovne jedinice, proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice, diversifikacijom proizvodnje poslovne jedinice na proizvode koje dotična poslovna jedinica nije prethodno proizvodila ili temeljitom promjenom u sveukupnom proizvodnom procesu postojeće poslovne jedinice. Na Javni poziv će se moći prijavljivati pravne ili fizičke osobe koje spadaju u kategoriju mikro, malih ili srednjih poduzeća, a ukupna vrijednost natječaja je 760.000.000,00 kuna. Iznos potpore kreće se od 500.000 do 15.000.000 kuna, ovisno da li je riječ o opremanju ili izgradnji. 
Cilj drugog natječaja je poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti malih i srednjih poduzeća poticanjem ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu i to kroz izgradnju i opremanje poslovnih jedinica. Ukupna vrijednost ovog natječaja je 357.200.000 kuna, a potpore će se kretati između 500.000 i 5.000.000 kuna. Projekte mogu prijaviti fizičke i pravne osobe koje spadaju u skupinu mikro, malih ili srednjih poduzeća. 

Link za platformu eSavjetovanje: https://esavjetovanja.minpo.hr/ECon/Dashboard

Slika: Google Images