Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ 2018.

Search form

Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ 2018.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije raspisalo je Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ 2018. 

Procedura dodjele oznake „Hrvatski otočni proizvod“ utemeljena je u Zakonu o otocima („Narodne novine“, br. 34/99.,149/99., 32/02. i 33/06.) i Pravilniku o uvjetima, kriterijima i načinu označavanja proizvoda oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ („Narodne novine“, br. 47/07.). 
Oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ može se dodijeliti tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje proizvode otočni proizvođači, dodjeljuje se godišnje, u vidu plakete i makete, proizvođačima koji imaju sjedište tvrtke na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima.
 
Stručno mišljenje o zadovoljavanju uvjeta i kriterija stjecanja prava na uporabu oznake donose neovisne stručne komisije. 
Prijedlog odluke o dodjeli oznake „Hrvatski otočni proizvod“ donosi Savjet projekta, a konačnu odluku ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Ministarstvo s nositeljima oznake sklapa ugovor na 3 godine. 

Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ otvoren je do 3. svibnja 2018. godine. 

Informacije i obrasce za prijavu možete pronaći na: https://razvoj.gov.hr/vijesti/javni-poziv-za-dodjelu-oznake-hrvatski-oto...


Slika: Google Images