Kako financirati obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnom nepogodom?

Search form

Kako financirati obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnom nepogodom?

Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala
Od 2. listopada 2017. godine otvorene su prijave na natječaj podmjere 5.2 Programa ruralnog razvoja RH – za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima.

Više o o tome kako možete financirati obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnom nepogodom možete pronaći u brošuri ovdje.

Podsjetimo, prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, a prihvatljivi troškovi odnose se na obnovu poljoprivrednog potencijala kao što je sanacija poljoprivrednog zemljišta, izgradnja, rekonstrukcija i opremanje gospodarskih objekata i pripadajuće infrastrukture za poljoprivrednu proizvodnju, popravak ili nabava poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju, nabava osnovnog stada/matičnog jata domaćih životinja, kupnja i sadnja sadnica višegodišnjeg bilja.

Naglašavamo da šteta na poljoprivrednom gospodarstvu mora biti veća od 30%, odnosno mora biti uništeno minimalno 30% poljoprivrednog potencijala.

Slika: Google Images
Izvor: mps.hr