Komisija pojačava kibersigurnost bežičnih uređaja i proizvoda

Search form

Komisija pojačava kibersigurnost bežičnih uređaja i proizvoda

Komisija je poduzela mjere za poboljšanje kibersigurnosti bežičnih uređaja dostupnih na europskom tržištu. Mobilni telefoni, pametni satovi, uređaji za tjelovježbu i bežične igračke sve su prisutniji u našem svakodnevnom životu i sve više nas izlažu kiberprijetnjama. Donesenim delegiranim aktom uz Direktivu o radijskoj opremi želi se postići da svi bežični uređaji budu sigurni prije stavljanja na tržište EU-a. Ovim se aktom utvrđuju nove odredbe o kibersigurnosnim zaštitnim mjerama koje će proizvođači morati uzimati u obzir pri projektiranju i proizvodnji tih proizvoda. 
Odredbe su ujedno namijenjene zaštiti privatnosti i osobnih podataka građana, sprečavanju financijskih prijevara i osiguravanju bolje otpornosti komunikacijskih mreža.
Predložene mjere obuhvatit će bežične uređaje poput mobilnih telefona, tableta i drugih proizvoda za komunikaciju putem interneta, igračaka i opreme za skrb o djeci poput monitora za nadgledanje djece, i niza uređaja za nošenje na tijelu poput pametnih satova ili uređaja za tjelovježbu. 
Više o temi pročitajte na poveznici.Slika: Google Images