Komisija pokreće javno savjetovanje o dugoročnoj viziji za ruralna područja

Search form

Komisija pokreće javno savjetovanje o dugoročnoj viziji za ruralna područja

Europska komisija je pokrenula javno savjetovanje o novoj inicijativi za dugoročnu viziju za ruralna područja. Cilj je ovog savjetovanja prikupiti mišljenja o trenutačnim prilikama i izazovima u ruralnim područjima, ciljevima tih područja i mjerama potrebnima za njihovo ostvarenje. Svi zainteresirani Europljani, uključujući potrošače, poljoprivredno-prehrambeni sektor, ruralna mala i srednja poduzeća, države članice, regionalna i lokalna tijela, poljoprivrednike, organizacije civilnog društva, mlade iz ruralnih područja, nevladine organizacije, lokalne skupine, ruralne mreže i akademike mogu sudjelovati u javnom internetskom savjetovanju do 27. studenoga 2020.

Komisija želi sveobuhvatno savjetovanje i poziva sve zainteresirane za budućnost ruralnih područja i njihove stanovnike da iznesu svoja stajališta.

Potpredsjednica Šuica, zadužena za demokraciju i demografiju, izjavila je: Zadovoljstvo mi je danas pokrenuti ovo novo javno savjetovanje. Ruralna područja često se suočavaju s izazovima kao što su udaljenost, nedostatak povezanosti i ograničene usluge. No imaju i potencijal i mogućnosti te nude jedinstvenu kvalitetu života i imaju posebnu ulogu u prijelazu na zelenu, digitalnu i održivu Europu. Sljedeće godine, na temelju tog savjetovanja, predstavit ćemo dugoročnu viziju za ruralna područja kako bismo im pomogli u suočavanju s tim izazovima te kako bi ta područja postala poželjnija i dinamičnija te predložiti mjere za ostvarivanje te vizije.


Slika: Google Images
Izvor: ec.europa.eu