Na Dan Europe svečano otvaranje prijava događaja za Dane Erasmusa

Search form

Na Dan Europe svečano otvaranje prijava događaja za Dane Erasmusa

Erasmus+, najveći program Europske unije namijenjen obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, jedno je od najvažnijih dostignuća i doprinosa Europske unije svojim građanima, ali i obrazovanju uopće. O njegovoj važnosti govori i to što se već četvrtu godinu u cijeloj Europi, ali i izvan nje, obilježavaju Dani Erasmusa (Erasmus Days). Riječ je o  prigodnoj godišnjoj proslavi programa Erasmus+ koja će se ove godine održati od 15. do 17. listopada.

I ove će godine na događajima u povodu Dana Erasmusa međunarodni dionici iz područja odgoja i općeg obrazovanja, visokog obrazovanja, obrazovanja odraslih, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta informirati korisnike, sudionike, ustanove, organizacije, udruge, mreže i inicijative, ali i širu javnost o rezultatima mnogobrojnih projekata primjera dobre prakse, o mogućnostima za uključivanje te ih nadahnuti za sudjelovanje u programu Erasmus+.

Prijave za organizaciju prigodnih aktivnosti i događanja povodom Dana Erasmusa 2020. svečano će se otvoriti upravo na Dan Europe, 9. svibnja. Više informacija dostupno je ovdje.

Slika: Google Images