Nagrada Europa Nostra: objavljen poziv za 2020. godinu

Search form

Nagrada Europa Nostra: objavljen poziv za 2020. godinu

Nagrada Europa Nostra je nagrada Europske unije u području kulturne baštine pokrenuta 2002. godine kao dio nekadašnjeg programa Kultura, a danas čini dio programa Kreativna Europa. 

Dodjeljuje se jednom godišnje pojedinačnim ili grupnim ostvarenjima koje odlikuje izvandrednost u polju kulturne baštine na razini Europe. Nagrade se dodjeljuju jednom godišnje kako bi se prepoznale i promicale najbolje prakse u zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine, poticala prekogranična razmjena znanja i iskustava diljem Europe, podizala svijest javnosti o europskom kulturnom naslijeđu te primjerima poticale daljnje pozitivne inicijative.

Izvanredna dostignuća u polju kulturne baštine nagrađuju se u sljedećim kategorijama:

  1. Konzervacija
  2. Predanost pojedinaca ili organizacija
  3. Istraživanje
  4. Obrazovanje, obuka i podizanje svijesti
Prijave mogu biti vezane uz materijalnu, nematerijalnu i digitalnu baštinu. Razmjeri prijave mogu biti od malih do velikih, od lokalnih do europskih i međunarodnih.

Prijavu projekta moguće je podnijeti jednom i samo unutar jedne kategorije. Za dodatna pojašnjenja o kategorijama prijave obratite se upitom na e-mail adresu awards@europanostra.org ili telefonski na +31 70 302 40 52.

Rok za podnošenje prijava je 1. listopada 2019. Obrazac za podnošenje prijava dostupan je na poveznici.

Slika: Google Images