Nagrade EU-a za novinare u području zdravstva unutar Drugog programa aktivnosti zajednice u području zdravstva

Search form

Nagrade EU-a za novinare u području zdravstva unutar Drugog programa aktivnosti zajednice u području zdravstva

Otvorena su virtualna vrata novinarima iz cijele Europske unije koji se žele natjecati za godišnju Nagradu EU-a za novinare u području zdravstva. Pobjednici mogu ostvariti priznanje širom EU-a i novčane nagrade za izvrsnost u novinarstvu u području zdravstva ako svoje članke prijave putem interneta do 30. rujna 2013. Nagradom za novinare, koja se dodjeljuje peti put, nastoji se poticati i nagrađivati kvalitetno novinarstvo kojim se podiže svijest o dobrom zdravlju, zdravstvenoj zaštiti i pravima pacijenata. Nagrada je sada otvorena za sudionike u 28 država, imajući u vidu pristupanje Hrvatske 1. srpnja. 
Teme su ovogodišnje nagrade sprečavanje bolesti, zdravstvena zaštita, zdravstveni sustavi i prava pacijenata. Nagrade će se dodijeliti za prvo, drugo i treće mjesto, s iznosima nagrada od 6 500 eura, 4 000 eura i 2 000 eura. U svakoj državi članici EU-a jednog će finalista izabrati nacionalni žiri koji se sastoji od novinara i stručnjaka za javno zdravlje pod predsjedanjem Europske komisije. Žiri EU-a nakon toga će između 28 finalista izabrati tri pobjednika na razini EU-a. Tih 28 finalista bit će početkom 2014. pozvano u Bruxelles na dodjelu nagrada. 

Informacije o postupku prijave i pravilima sudjelovanja saznajte na: http://ec.europa.eu/health-eu/journalist_prize/

Više o Drugom programu aktivnosti zajednice u području zdravstva: http://europski-fondovi.eu/program/drugi-program-aktivnosti-zajednice-u-podru-ju-zdravstva-2008-2013