Najava: Konferencija o budućnosti Europe – “Promijeni svoj ekološki otisak i ostavi dobar utisak”

Search form

Najava: Konferencija o budućnosti Europe – “Promijeni svoj ekološki otisak i ostavi dobar utisak”

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organizira događanje hibridnog formata pod nazivom „Promijeni svoj ekološki otisak i ostavi dobar utisak”, koje će se održati 13. listopada 2021. u okviru Konferencije o budućnosti Europe u hotelu Esplanade Zagreb (dvorana Paris) s početkom u 13:00 sati. 
Konferencija o budućnosti Europe predstavlja jedinstvenu i pravodobnu priliku da europski građani i građanke rasprave o izazovima i prioritetima Europe. 
Europski parlament, Vijeće i Europska komisija predani su tome da saslušaju Europljane i Europljanke i na temelju dobivenih preporuka poduzmu daljnje korake u okviru svojih nadležnosti.

Utjecaj i posljedice klimatskih promjena zahtijevaju temeljitu i brzu promjenu navika i obrazaca ponašanja potrošača. Podizanje svijesti potrošača o njihovom utjecaju na okoliš ključan je faktor za promicanje održive potrošačke kulture i potrošnje. 

Cilj ovog događanja je pružiti potrošačima bolje i pouzdanije informacije o održivosti proizvoda i potrošnje kako bi ih se osnažilo i potaknulo da sudjeluju u zelenoj tranziciji Europske unije, čime će ujedno doprinijeti i boljoj budućnosti okoliša i klime.

Događanje će biti hibridnog formata, odnosno uživo i putem videostreama, a obuhvaćat će 2 tematska panela – Korporativni ekološki otisak: poboljšanje održivosti i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš te Osnaživanje potrošača za sudjelovanje u zelenoj tranziciji: zeleni marketing i trajnost proizvoda. 

S obzirom na situaciju uzrokovanu korona virusom, broj sudionika je ograničen stoga se za sudjelovanje uživo možete prijaviti na linku u nastavku teksta. Važno je napomenuti da je za sudjelovanje uživo potrebna EU digitalna COVID potvrda.

Prijava je moguća na linku. 


Slika: Google Images