Najava međunarodnog natječaja za istraživačke projekte CHANSE

Search form

Najava međunarodnog natječaja za istraživačke projekte CHANSE

Obavještavamo vas da će konzorcij CHANSE (Collaboration of Humanities and Social Sciences in Europe) u ožujku 2021. objaviti natječaj za međunarodne istraživačke projekte “Transformations: Social and Cultural Dynamics in the Digital Age”. Program je nastao zajedničkom suradnjom mreža HERA i NORFACE, a provodit će ga 27 organizacija za financiranje istraživanje iz 24 države uz koordinaciju Poljske nacionalne agencije za znanost (NCN).

Ukupni proračun natječaj iznosi 36 milijuna eura, od čega 26 milijuna eura čine nacionalna sredstva organizacija-sudionica, dok je 10 milijuna eura sufinancirano od strane Europske komisije.

Sve informacije o natječaju dostupne su na mrežnoj stranici www.chanse.org.

U okviru natječaja CHANSE financirat će se nova i inovativna istraživanja o procesima, značenju i posljedicama transformacija i inovacija u aktualnom digitalnom dobu kroz prizmu društvene i kulturne dinamike. Iako se u tekstu natječaja izričito ne isključuje mogućnost usporedbe s ostalim regijama, svaki projektni prijedlog mora sadržavati jasnu europsku komponentu, tj. istraživanje promjena koje se događaju u Europi kao cjelini ili na razini države, grada ili zajednice u Europi. Detaljan opis istraživačkih tema dostupan je ovdje.

Istraživačka skupina mora se sastojati od najmanje četiri voditelja, tj. partnera iz četiri ili više zemalja koje sudjeluju u natječaju. Svaki voditelj mora biti prihvatljiv prema uvjetima nacionalne organizacije za čije se financiranje prijavljuje. Predviđeno trajanje projekta je od 24 do 36 mjeseci, a preporučen maksimalni iznos financiranja po međunarodnom projektu je 1.500.000 EUR.

Natječaj se otvara 9. ožujka 2021., rok za podnošenje skraćenih prijava je 7. svibnja 2021. u 14:00 CET, rok za podnošenje cjelovitih prijedloga (samo na poziv) je 7. prosinca 2021. godine.

Rezultati natječaja bit će objavljeni kroz svibanj ili lipanj 2022., dok se početak financiranja očekuje u rujnu ili listopadu 2022.

Kako bi se olakšao proces formiranja projektnih konzorcija, izrađena je aplikacija za pronalazak potencijalnih partnera, koja je dostupna na sljedećoj poveznici: https://ncn.gov.pl/partners/chanse/.
Za pitanja o nacionalnim uvjetima financiranja od strane Hrvatske zaklade za znanost obratite se voditeljici Odjela za međunarodne programe i fondove gđi Jasminki Boljević na adresu: jasminka@hrzz.hr.

Slika: Google Images
Izvor: hrzz.hr